Büntetők után a HK Nitra a Visegrad Kupa első győztese.

2018.01.23. 20:46 |
A döntő második mérkőzését is a hazai csapat nyerte 4-2-re, így büntetők következtek, ahol a nyolcadik páros hozott döntést, amit végül Ruckay találata döntött el a hazai csapat javára.

Történelmi mérkőzésre érkezett a DVTK Jegesmedvék Nyitrára, a Visegrád Kupa  mindent eldöntő visszavágóját a magyar csapat várta két gólos előnnyel. Szinte el se kezdődött a mérkőzés és Magosi rögtön a büntetőpadra került, aligha ilyen kezdésről álmodtak a miskolci szimpatizánsok. Noha hősiesen kivédekezték a hátrányt a Jegesmedvék a vezetést mégis a kék-fekete mezesek szerezték meg. A 4. percben a vendég hátvédek voltak körülményesek a kapujuk mögött, az ex-fehérvári Blackwater visszatett korongját Kristof értékesítette (1-0). A miskolciak is emberelőnybe kerültek, a gól ezúttal is elmaradt, de kiegyenlített játék kezdődött helyzetekkel mindkét kapu előtt. A semmiből jött a második hazai gól, a 14. percben ismét jól támadtak le a hazaiak és a korongszerzés után Blackwater növelte az előnyt. Az az eseménydús harmad nem ért még véget, egy perccel a vége előtt Vas János és Sakaris lépett ki, amelynek a kanadai csatár szerzett gólt (2-1).

A második harmad kezdete stabil miskolci védekezést és nyitrai támadásokat hozott. A 28. percben Magosi lépett ki, a visszatett korongot Raantanen tette kapura, az ott ólálkodó Galanisz pedig kiegyenített (2-2). Fél perccel később ismét emberelőnyben játszhattak, amit Rais a kékvonalról bebombázott (3-2). Tovább folytatódott a szlovák offenzíva kettős emberelőnyben is játszhattak, de Adorján és a védelem is állta a sarat. A harmad utolsó perceiben a DVTK vezetett veszélyes támadásokat, de Lawson kapus bravúros védésekkel őrizte az eredményt.

A harmadik harmad kiegyenlített játékot hozott, meddő fölényben volt a kék-fekete csapat, de a miskolci kontrákban folyamatosan ott volt a veszély. A semmiből jött az újabb hazai gól, az 50. percben Pulovic szúrt bele bravúrosan egy félmagas korongba. Tíz perccel vége előtt új mérkőzés kezdődött, ismét döntetlenre állt a párharc. A hátralévő idő már nem hozott gólt habár bőven volt helyzete a hazai csapatnak. Hosszabbítás jöhetett 5 perc 3 a 3 elleni játék, ahol talán jobb volt a magyar csapat, viszont gól nem született ezért büntetők jöhettek az első Visegrád Kupa döntőjében.

Az első öt büntetőt mindösszesen egy-egy ember tudta értékesíteni, Ruckay és Kulmala talált be. Szenzációs formát hoztak a kapusok ezen az estén. A párharc  egy-egy büntetővel folytatódott, ahol, a harmadik páros hozott döntést, Ruckay  másodjára is betalált, Vas János lövését pedig védte Lawson kapus, így a Visegrád Kupa első kiírását a HK Nitra csapata nyerte.