DVTK JEGESMEDVÉK

2017.08.15. |

A miskolci jégkorong története 1978-ba nyúlik vissza, a Miskolci Kinizsi Sportegyesület jégkorong-szakosztálya a nyolcvanas években már a legjobbakkal is felvette a versenyt, ám 1990-ben megszűnt. Ekkor alakult meg a Miskolci Hoki Club, amely 1993-ban Magyar Kupa ezüstérmes lett, egy év múlva azonban már a Miskolci Jegesmedvék vette át a helyét. A klub 2015-ig ezen a néven működött, a DVTK az után állt mögé, hogy a 2014/15-ös szezon végén három aranyérem is került a vitrinbe, hiszen a MOL Liga aranya mellett a magyar bajnoki cím és a kupagyőzelem is a miskolciaké lett.

A sikersorozat folytatódott, hiszen a következő két idényben ugyancsak a Jegesmedvék bizonyultak a legjobbnak a MOL Ligában, míg a Magyar Kupában mindkétszer ezüstérmesek lettek.

A csapat az új idényre megújult csarnokba térhet vissza, hiszen a Miskolci Városi Jégcsarnok pályatestét augusztusra felújítják, emellett modern palánkok is érkeznek Finnországból és bővül a lelátó is. A régi palánkokat a kettes pálya kapja meg, így ott is lehet majd mérkőzéseket rendezni. Az öltözők is új színeket kapnak, valamint az eddigi kijelzőt is modernebb váltja. A Miskolci Jégcsarnok 2000 főt tud befogadni.