Döntőben a DVTK Jegesmedvék

2017.11.28. 22:00 |

A DVTK Jegesmedvék és a szlovák Nyitra jutott be a Visegrád Kupa fináléjába.

HK Nitra (szlovák)-Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Kétgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a Fehérvár AV19-nek Nyitrán. A visszavágót is a szlovák együttes kezdte jobban, de első helyzetükből kapuvasig jutottak. A kezdeti lerohanás után átvette a játék irányítását a magyar alakulat, amely a harmad első felében korongbirtoklásban és a helyzetek kialakításában nőtt ellenfele fölé. LoVecchio kiállítása után előnyben támadhatott a Nyitra, és egy kapu mögül visszatett passzt Juraj Siska közelről értékesített. Ettől a góltól még bátrabbá váltak a hazaiak, de Carruth jól védett. A Fehérvár főleg távoli lövésekkel próbálkozott.

A folytatásban tovább növelte előnyét a Nyitra: Martin Rygl a kékvonalról talált be a 24. percben. Bő másfél perccel később szépítettek a fehérváriak, Gilbert lövésébe a Titánokból felkerült Joe Antilla ért bele nagyszerűen. Nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a magyar csapat, amely beszorította ellenfelét, de minden helyzete kimaradt.

A harmadik harmad elején emberelőnyből sem tudott egalizálni a Fehérvár, majd a Nyitra okosan őrizte előnyét. Az utolsó tíz percet megnyomták a csapatok, mindkét oldalon voltak helyzetek. Az egyenlítés végül az 52. percben jött össze, Manavian távolról szerzett gólt. A Fehérvár küzdött az újabb gólért, de Stipsicz lövésénél a kapuvas mentett. Másfél perccel a vége előtt Carruth helyett is mezőnyjátékost küldött be Benoit Laporte, de egy korongszerzés után Ordzovensky eldöntötte a meccset. A Nyitra kettős győzelemmel, 6-3-as összesítéssel kvalifikálta magát a döntőbe.

Benoit Laporte, Fehérvár: "Nagyon csalódottak vagyunk. Úgy érzem, hogy az első harmadban nem azt az elszánt hokit mutattuk, amit kellett volna, és bár a második és harmadik játékrészben már így volt, egy ilyen jó csapatnak nem lehet ennyi előnyt adni. Megint könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek, ez pedig megbosszulta magát. A hibát nem most, hanem az első mérkőzésen követtük el, amit nem vettünk elég komolyan. Az odavágó után ez a mentalitás megváltozott, de a mai két harmadnyi megfelelő játék nem volt elég a továbbjutáshoz."

DVTK Jegesmedvék-HK Poprad (szlovák) 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Egygólos előnnyel várta a hazai visszavágót a DVTK a Poprad ellen. A szlovák csapat kezdett aktívabban, és a 2. percben Abdul megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ezt követően fokozatosan lendületbe jött a miskolci csapat, és már emberelőnyben is voltak helyzetei, de kiegyenlíteni öt az öt ellen tudott a 11. percben: Galanisz passzát Magosi lőtte be. A folytatásban is támadásban maradt a Jegesmedvék csapata, de a Poprad kapusa jól védett.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, a védelmek jól működtek, emberelőnyben sem született gól egyik oldalon sem. A játékrész utolsó percében Fabian maradt lent egy szerencsétlen ütközést követően, hordágyon vitték le, a játékvezetők pedig Pavukot 2+10 percre kiállították.

Az utolsó harmad elején a szlovák együttes nem tudott élni az emberelőnnyel, majd a Poprad is megfogyatkozott, ám ez a két perc is gól nélkül telt el. A játékrész közepén aztán beindult a DVTK, és a 49. percben megszerezte a vezetést. Sakaris passzolta vissza a korongot a kapu mögül, amire remekül érkezett Kulmala, és nem hibázott. Négy perccel később Magosi szerzett korongot, és jó ütemben szolgálta ki Galaniszt, aki a felső sarokba lőtt. Itt még azonban nem volt vége: az 56. percben újra Galanisz volt eredményes közelről, ezúttal Tóth Gergő passza után.

A DVTK kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel jutott be a Visegrád Kupa döntőjébe, amelyet január 10-én és 17-én rendeznek.

Mikael Tisell, DVTK: "Szoros volt a mai mérkőzés, az eredmény nem igazán tükrözi ezt. Az elején nagyon bekezdett az ellenfél, és két perc után be is talált. Lassan, de biztosan sikerült felvenni a tempót, az utolsó harmadban pedig sikerült felszabadultan játszani, és ez a gólokban is megmutatkozott. Nagyon örülök a győzelemnek, és a döntőbe jutásnak."