Kedden kialakul a döntő párosítása

2017.11.28. 08:45 |

A Visegrád kupa elődöntőinek visszavágóján, mindkét előnyben levő csapat hazai pályán jutna a sorozat döntőjébe.


HK Nitra–AV Fehérvár 19 (18:00)

A székesfehérvári odavágón egygólos hátrányból felállva nyert végül 3-1-re a vendég Nyitra, akik elsősorban remek védekezésüknek köszönhették a győzelmet. Hiába a rengeteg gólhelyzet és emberelőny (összesen 10), nem sikerült a kínálkozó lehetőségeket gólra váltania a Volánnak. A Nyitra sokkal pontosabb volt a létszámfölényes helyzetek során, három góljából kettőt is emberelőnyből szerzett. Egyenlő létszámban szintén a hazaiak próbálták dominálni a mérkőzést, azonban nem sikerült feltörni a nyitraiak védekezését, akiknek gyors ellentámadásai végig magukban rejtették a veszélyt.

A november 15-i odavágó óta a Fehérvár ismét kisebb gödörbe került az EBEL-ben, ötmeccses győzelmi sorozatukat zsinórban három vereség követte. Utóbbi sorozatot 4-14-es gólkülönbséggel zárta a székesfehérvári csapat.

Ezzel szemben a Nyitra hibátlan az elődöntő első mérkőzése óta. Öt meccsükből ötöt nyertek a bajnokságban, így már a negyedik helyen állnak a Tipsport Liga tabelláján.  

A kétgólos hátrány miatt a Fehérvár lépéskényszerben van, de ahogy arra az első mérkőzésen is láttunk példát, a magyar csapat képes lehet arra, hogy végig mezőnyfölényben játsszon és egy pontosabb támadójátékkal a fordítás is sikerülhet. Azonban ha a Nyitra ugyanolyan hatásosan tud védekezni, ahogy tette az odavágón, akkor jó eséllyel kerülhet a sorozat döntőjébe.

DVTK Jegesmedvék – HK Poprad (18:30)

A miskolciak 3-2-es előnyből várhatják a visszavágót. A mérkőzés kulcsa a magyar csapat emberelőny kihasználása volt, mindhárom találatukat öt a négy elleni szituációban szerezték. A létszámfölényes játék mellett ki kell emelni Adorján Attilát is, aki remek kapusteljesítménnyel járult hozzá csapata sikeréhez. A Poprad csak rövid időre tudott egyértelműen ellenfele fölé kerekedni, összességében egy lüktető és eseménydús mérkőzést játszottak a felek Poprádon.

A másik elődöntőhöz hasonlóan, itt is egy rosszabb formában lévő csapat látogat egy jobb formában levőhöz. A Poprad legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elvesztett az elődöntők első felvonása óta, de még így sem veszélyezteti semmi a rájátszásukat, magabiztosan őrzik hatodik helyüket a Tipsport Ligában.

A DVTK viszont remek sorozatban van. A nemzetközi válogatott szünetet követően hazai színtéren minden mérkőzésüket magabiztosan nyerték (Erste Ligában 7-2 a Brassó és 3-1 a Vienna II ellen, Magyar kupában pedig 5-0 a KMH ellen), de ami igazán megmutatja a csapat erősségét, az a Kontintenális Kupa harmadik körében nyújtott teljesítmény. A miskolciak a Nomad Astanát és a Grenoble csapatát is legyőzték és ugyan a záró mérkőzésen kikaptak a Rittentől – ami miatt a továbbjutás is elmaradt – összességében remek tornát zártak a Jegesmedvék. Kérdés, hogy az elmúlt időszak pörgős és feszített menetrendje mennyire nyomja rá a bélyegét a DVTK játékára.

A poprádi mérkőzés alapján ezúttal is nyílt sisakos játékra lehet kilátás, érdemes lesz tehát kilátogatni Miskolcra.